Építőipari berendezések, tárolók, tartályok


Az építőipar több ágazatból áll, így sokféle berendezés, tartály szükséges a gyártási működtetési folyamatok kiszolgálásához.


Ön tudja, hova, milyen feladathoz kell a berendezés, mennyi hely áll rendelkezésre. A mi feladatunk, hogy ez alapján Önnek biztosítsuk a tartályttestet és annak kiegészítőit. Kérjük hívja műszaki tervező kollégánk, aki - porjektméret függvényében, - 24 órán belül küldi árajánlatunk, az alábbiak szerint.

A mélyépítés során a műtárgyak teljes skáláját gyártjuk, forgalmazzuk,  igény esetén gyártói beépítéssel biztosítjuk az I. osztályú mínőséget. Magasépítésben polipropilén csőhálózatok, légtechnikai rendszerek, ill. üzemek új tároló és csőrendszereinek kiépítését vállaljuk.


Megrendelés menete

1. Kérjük hívja szakértő kollégánk

2. A telefonon egyeztetésre kerül:

- MI a berendezés funciója, mérete, elhelyezésének helye, beépítés módja, szükséges csonkolások,  stb.

3. E-mail útján küldjük árajánlatunk 24 órán belül

4. Műszaki felmérő kolléga helyszí bejárást végez, amennyiben az szükséges további pontosításokhoz.

5. Irásos megrendelést követően, 10 munkanapon belül szállítjuk, igény esetén beépítjük a berendezést!


Berendezések, tartályok, igény szerinti méretben, funkcióra

Műszaki ügyfélszolgálat, szakértő:

Munkaidő: 8 - 16 óra | Telefon: +36 (30) 422 - 2681 

E-mail: info@iparitartalyok.hu | Fax: +36 (1) 700 2206


Kérje írásos árajánlatunk, 

akciós árak névre szóló ajánlattal érvényesek!


Mire kell felkészülni az üzemeltetőnek, melyek a legtöbbször előforduló problémák?

Az iparban használatos kémiai anyagokat/folyadékokat tároló, szállító, kádak, csőrendszerek, tartályok megfelelőségét, ÁNTSZ mint hatóság kiemelten kezeli, ezért a kockázatértékelésekben, - a maróhatású tisztítószereken túl, - kiemelten kell kezelni az egyéb folyadék tároló tartályainkat. Azt azonban sok cég elfelejti, hogy a tartályokat mínősített hegesztő hegesztheti, azokat EU harmonizált szabvány szerint megfelelőséggel, vagy ÉMI által mínősítetten lehet csak beépíteni. 

Bármely káresemény, vagy munkahelyi baleset esetén, a nem ellenőrzött gyártótól vásárolt termékre, biztosító / igazságügyi szakértő valószínűsíthetően nem megfelelő berendezés használatot fog megállapítani, amelyet beüzemeléskor felelős megbízott átvevő nem ellenőrzött.

Milyen feltételek alapján kell egy ipari berendezést kiválasztani, megtervezni, legyártani, beépíteni?

A gyártó megrendelővel pontosan kell egyeztesse a felhasználás célját, ami egy egyszerű vízhasználat esetén sem elhanyagolható. Nem mindegy milyen vízet, mekkora nyomásra, milyen hőmérsékleten kell szállítani (szivattyúval / csőben / stb.) , tartályban tárolni. Veszélyes anyag esetén, a sav vagy lúgálló közeg is különböző igénybevételnek teszi ki a tárolót. A felhasznált anyagok tekintetében, a 21. század egyértelműen a műanyag előreörését hozta, ugyanis ellenáll savnak, lúgoknak, élelmiszeripari tisztaságú, és árában is sokkal kedvezőbb a saválló acélnál. (A rozsdamentes acél nem saválló!) Folyadékkal nem érintkező tartók, támasztások esetén, továbbra is acélt ajánlunk (pl. horganyzott), de a folyadékkal érintkező héjjalás már szinte minden esetben műanyag, polipropilén - copolimer, vagy polipropilén - homopolimer, esetenként polietlén.

A folyadékok szerinti anyagválasztásnál, a következőket kell figyelembe vegyük:

SavállóLúgállóRozsdamentes
ÉlelmiszeripariUV stabilRobbanásbiztosA savas közegek tárolása speciális alapanyagot kíván. Általánosan javasolt: polipropilén - copolimer, saválló acél


A lúgos közegek tárolása speciális alapanyagot kíván. Általánosan javasolt: polipropilén - copolimer, saválló acél


Fontos figyelni arra, hogy a  rozsdamentes acél csak rozsdamentes, de nem saválló. 


Élelmiszeripari alapanyagból gyártott berendezés több ágazat esetén elengedhetetlenek.


Kültéri felhasználás esetén UV rezisztens alapanyagokat kell választani külső héjjalás kezelésére.
Az ATEX a robbanásbiztos berendezések, alkatrészek és védelmi rendszer forgalomba hozataláról szóló 94/9 / EK európai irányelv rövidített neve.

Néhány nagyon gyakori, építőipari ágazatokat is érintő megoldások:

Beltéri, kültéri, maró, savazó, lúgozó kád, élelmiszeripari tisztaságú és/vagy veszélyes anyag tároló tartály


Veszélyes anyag tárolására szolgáló tartály, vegyszer tartály, hőcserélő tartály, keverő tartály, vegyipari tartály, gyógyszeripari tartály, galvánkád, marató kád, lúgozó kád, tágulási tartály, kiegyenlítő tartály, porfesték, granulátum tárol,ó festék-, ragasztó anyag tároló,  hipókezelő, hütővíz tartály, egyedi üzemanyag tartály

Beton / egyéb medencék, kádak, silók bélelése, bevonása sav-, lúgálló élelmiszeripari alapanyaggal.


Meglévő beton / egyéb anyagú medence bélelése sav-, lúg-, fagyálló felülettel, polipropilén - copolimer/homopolimer alapanyaggal.

Medence, akna, tartály, galvánkád, siló, víztorony bélelése, járművek bélelése.

Kültéri és beltéri nagymératű víz, hűtővíz, termálvíz, élelmiszeripari folyadék, sav, lúg, stb. folyadék tárolásáraBeltéri, kültéri, - akár szigetelt, fűtőtt, - sav és lúgos közeg tárolására is alkalmas tároló tartály.

Termálvíz tároló, termálvíz gáztalanító, hűtővíz tároló tartály, fermentor, aszfalt fagymentesítő tartály

Egyedi méretű, tetszőleges felületre szerelt szállító tartályok. Sav-, lúgálló, éllemiszeripari kivitel


A folyadékok kiemelése, felhasználási helye, szállítóeszköz kialakítása mind meghatározza az optimális szállítótartály optimális kialakítását.

Kármentő tálcák, kádak, tartályok veszélyes folyadékokra, igény szerinti méretben, a hordozó tárolóhoz igazodva.Kármentő tálcák, kádak, tartályok. Veszélyes anyagok, továbbá tárolt üzemanyagok, festékek, ipari tisztítószerek, felületkezelő anyagok tárolására, egyedi méretben.

Tippek telephely fejlesztéshez:

Esővízgyűjtő rendszerekPályázzon Ön is telephelyének fejlesztésére, öntözzön esővízzel.

Medencés tűzivíz rendszerek


Tűzivíz és fürdő medencék egyben, akár pályázhat is medencéjére.(Hatósági dokuentálással)
Szennyvíztisztító rendszerek
Ne szippantson, a szennyvíztisztító ~3év alatt megtérül, pályázható.
Olajfogó céges parkolókhoz

Bővíti parkolóját, olajfogó tartályát 10 napon belül beépítjük, pályázható, napelemes kivitel.


A jövő generációjának képzéséhez, a mínőségi termékgyártáshoz az alábbiakkal járulunk hozzáTermékeink bevizsgálási jegyzőkönyvét  Magyarországon az erre akkreditált ÉMI Kft készítette.

Víz, szennyezett víz, szennyvíz kezelő műtárgyak típusvizsgálatát nemzetközileg akkreditált laboratorium készítette.


Műanyag cső és extrúderes hegesztőink magyar, ill.  Németországban német szabványok szerinti DVS hegesztői minősítéssel rendelkeznek.

Élelmiszeripari termékeinket OÉTI minősítésű alapanyagokból gyártjuk.

Termékeink nemzetközi ÉMI és típusvizsgálatok alapján, a harmonizált szabványoknak megfelelően, CE mínősítéssel rendelkeznek.